15.11.2017

Håndbak er en aktivitet som kanskje flere forbinder med fest og lek, men det er også en aktivitet som utøves i organiserte former. I Norge er håndbak underlagt Norges bryteforbund, noe som betyr at idretten er underlagt Norges idrettsforbund sine retningslinjer. I denne sammenheng får vi besøk av håndbak-kongen, Alexander Schive Bjerck, som arrangerer en real håndbak-konkurranse på SiS sportssenter.

Tid og sted:
Onsdag 15. november, kl. 18.00-21.00 på SiS sportssenter, sal 3.
Alexander gir gode tips til teknikk og oppvarming de første 30-45 min.

Hvem kan delta? 
Dette er en konkurranse for medlemmer på SiS sportssenter (16 års aldersgrense). Venner og familie er velkommen til å se på. Alle kan delta og det kreves ikke at du har noen forkunnskaper om håndbak. Nødvendig informasjon og teknikktrening vil bli gitt før konkurransen.

Klasser:
Herre 1:  +85 kg
Herre 2:  -85 kg
Dame: åpen klasse

Det er egen klasse for venstre arm og egen for høyre, man kan være med i begge eller stille med en arm.

Regler:
Vi følger de vanlige håndbakreglene. Alexander går gjennom reglene på forhånd av konkurransen. Det benyttes standard håndbakbord.

Påmelding:
Håndbak-konkurransen er gratis for medlemmer på SiS sportssenter, men påmelding kreves. Du melder deg på konkurransen her

Det gis premie til vinnerne av hver klasse!

Om Alexander Schive Bjerck
Alexander jobber som personlig trener og behandler hos studentidretten i Bergen. Han er også foreleser for AFPT sin PT-utdannelse. Alexander har vært aktiv i diverse idretter som vektløfting og bryting. Han har drevet aktivt med håndbak i flere år, og deltatt i blant annet NM