Vi har åpent for dropin hver dag, i hele åpningstiden. Men det er ikke mulig å forhåndsbooke klatring/buldring. Sjekk appen (SiS sportssenter) for kapasitet før du kommer på trening. Booking i klatreavdelingen er påkrevd hverdager fra og med kl. 15.00, samt hele åpningstiden i helger. Ellers er det bare til å møte opp uten booking hverdager før kl. 15. 

Vi arrangerer klatrekurs!

NB! pga. Covid-19 setter vi opp sporadisk klatrekurs etter gjeldende smittevernsregler. Når det er mulig å gjennomføre kurs, oppdateres kursoversikten nedenfor, i tillegg til at det legges ut på SiS Klatring sin Instagram-side. Dersom du ikke ser noen kurs i oversikten nedenfor, er det dessverre ikke mulig å gjennomføre kursene på tidspunktet du sjekker. 

Klatrekurset går over en helg på to dager (lørdag og søndag, ca. kl. 8-15 hver dag). På klatrekurset lærer du å klatre både led og topptau, og du lærer deg alt du trenger å vite til å ta sikringskortet (brattkort). Sikringskort er et ferdighetsbevis med ansvarserklæring for klatrere på innendørs klatreanlegg, og er påkrevd i Norge. Påmeldingssiden inneholder den komplette oversikten over når kursene avholdes.

Klatreveggen er åpen, men sett deg inn i gjeldene restriksjoner og smittevern før ankomst!

Om klatreveggen

Klatreveggen på SiS sportssenter i Stavanger er 14 meter høy og består av både loddrette og overhengende partier.

Rutene varierer i vanskelighetsgrad – fra forholdsvis enkle til svært krevende. Hver måned skrur våre faste rutesettere opp nye ruter  –  slik at du hele tiden skal få nye utfordringer i veggen.

Alle linjene er utstyrt for leding og det henger faste topptau på et flertall av rutene.

Se en 360 graders visning av klatreveggen her!

En seksjon av veggen kan klatres på «Autobelay», et system som muliggjør klatring alene. Ypperlig for en effektiv treningsøkt i lunsjen eller hvis du mangler klatrepartner.

Du må ha fylt 16 år for å klatre hos oss. Alle med sikringskort kan sikre i klatreveggen. Har du ikke sikringskort kan du benytte deg av buldreveggene eller melde deg på klatrekurs.

«For oss som jobber i klatreavdelingen på SiS sportssenter er klatring noe mer enn bare en fantastisk treningsform. Det er en kilde til inspirasjon, motivasjon og samhold. Ikke bare i veggen, men i livet generelt. Gjennom å daglig utsette oss for motgang i bratte omgivelser får vi sterke fingre, men blir også fokuserte og kreative hoder. Prøv det du også!»

 

Øyvind Salvesen, klatreveggansvarlig SiS sportssenter

Siste klatrevakt før sommeren er fredag 30. april 2021. Klatrevakter er tilbake i august.

Klatrevakt: Kameratklatring Buldreteknikk
Klatrevaktene er tilstede på følgende tidspunkt:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 17.30 – 20.30 Hver torsdag kl. 16.30 – 20.30
 UiSI har kameratklatring hver onsdag kl. 18.00
 

Klatring Inkludert i medlemskap

14 meter høy klatrevegg

130 m² buldrevegg

Brattkortkurs

Buldrevegg for barn

Ta med eget klatreutstyr

Vi anbefaler at du tar med eget klatreutstyr. Men det er mulig å leie sele, sko og sikringsbrems fra resepsjonen. Kalk må tas med selv grunnet smittevern.

Priser på klatreutstyr: 

Student: 40kr for sko, 40kr for sele (med sikringsbrems)
Ikke-student: 50kr for sko, 50 kr for sele (med sikringsbrems)

Spørsmål? Ta kontakt!